Koivuklapit

Pahoittelemme, klapit ovat loppuneet!

Elokuu ja syyskuu ovat parasta aikaa täydentää varastoa

Koska silloin koivuklapit ovat jo kuivat ja sää usein hyvää. Aina kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin ennen talvea. Keskivertotalous käyttää 5 irtokuutiota klapia vuodessa.

Koivuklapimme ovat noin 33 cm ja valmistetaan paikallisesta koivumassapuusta. Valmistus tapahtuu maatilallamme. Yhden autokuljetuksen koko on 2-8 irtokuutiometriä. Minimitoimitus on 2 irtokuutiometriä per asiakas. Rahtimaksu määräytyy paikkakunnan mukaan.

Koivuklapit ovat paikallista ja uusiutuvaa energiaa, kun puut tutkimusten mukaan sitovat enemmän hiilidioksidia kasvaessaan, kuin mitä vapautuu puun palaessa. Myös ilmastojalanjälki on osittain kompensoitu, kiitos vuosittaisia metsäistutuksiamme, n. 1000 tainta vuodessa.

1,0 irto- tai heittokuutio = 0,7 pinottu kuutio = 0,5 kiintokuutio

(1 kuutiometri = 1 m x 1 m x 1 m)

Oikea varastointi- ja puunpolttotapa on tärkeää, eteenkin lähiöissä

Puun poltto aiheuttaa suhteellisen vähän ilmahaittoja, kunhan erityisesti polttaminen tehdään oikealla tavalla. Modernilla klapiuunilla voi olla useampi ilmaluukku puhtaammalle palamiselle. Muista nuohous vuosittain!

Varastoi klapeja puuliiterissä tai autotallissa, missä ne pysyvät kuivina

Elokuussa yökosteutta on niin paljon, että klapit imevät ilmankosteutta pintaansa. Kuivuneet klapit pyrkivät samaan pintakosteuteen, kuin varastointitilan ympäröivän ilman kosteus.

Tuo klapit huonelämpöön 1-2 vuorokautta ennen polttoa

Pintakosteus haihtuu ja klapit lämpenevät, jonka johdosta ne syttyvät helpommin ja palaavat puhtaammin. Polttamalla klapeja päivitttäin, takka ja savupiippu pysyvät lämpiminä ja antavat tasaisen lämmön.

Ota yhteyttä

Soita tai lähetä viesti jos Sinulla on kysyttävää, tai haluat tilata klapeja talveksi – vastaamme mahdollisimman pian!

12 + 9 =

Peter@skarsbole.fi

040 559 5159

Hanne@skarsbole.fi

050 5741 740